Strövelstorps GoIF (9m)

Referat: Farstorps GoIF/Hästveda IF - Strövelstorps GoIF (9

Farstorp/Hästveda - Strövelstorp

1-3

Bäddat för bra fotboll med strålande sol, lätt bris och en plan i absoluta toppskick. Det var så fint fotbollsväder att till och med hela familjen Robert Flink letat sig ut till Farstorps IP. Om det nu var fint ute så var det desto mörkare inne i hemmalagets omklädningsrum, en tunn trupp på endast 10 spelare och ingen målvakt att tillgå. Elin får som tredjemålvakt dra på sig tröja nummer 1 för att vakta buren och resterande spelare sorteras ut på positioner som är nya för flera av de röd-svarta.

Redan innan matchstart har Strövelstorp ett övertag och det från åskådarsidan då de släpat med sig över 30 supportrar för att stötta sina spelare. Även spelet börjar med ett ordentligt övertag för gästerna och redan efter 4 minuter rasslar det i nätet då ett långskott passerar över Elin i målet. De första 10 minuterna ser det riktigt mörkt ut och Farstorp/Hästveda har svårt att hitta sina positioner men sakta jobbar de sig in i matchen. Efter 16 minuter sparkas Linnea ner i straffområdet och domaren pekar på elvameterspunkten. Mot alla regler tar hon själv straffen som slås stenhårt mitt i målet och det är kvitterat. Efter detta får tjejerna bättre kontroll på spelet och börjar finna sig till rätta på sina platser. Spelet förläggs till största del på gästernas planhalva som får ägna sig åt kontringsfotboll, vilket de gör riktigt bra. Trots Farstorps/Hästvedas övertag i bollinnehav så vill det sig inte riktigt, de har svårt för Strövels snabba anfallare och fult spelande försvarare.

Inför andra halvlek väljer hemmalagets ledarstab att göra en ny rockad och blanda om i laget igen med bland annat målvaktsbyte som följd. Det tar inte mer än 7 minuter innan gästerna tar ledningen och det återigen på ett långskott, denna gång över Linnea som nu intagit positionen mellan stolparna. Spelet är annars jämnt och böljande fram till den 60 minuten då Strövelstorparna tar över matchen och visar den hetare viljan. Farstorp/Hästveda hänger mest med huvudena och lägger mer fokus på att gnälla och vilja byta än att spela boll. För att väcka spelarna och åskådarna eller kanske chocka motståndarna så gör hemmaledarna ännu ett målvaktsbyte i den 72:a minuten. Tre minuter senare dras rullgardinen ner fullständigt då gästerna utökar sin ledning till 1-3 och det på ett långskott över målvakt såklart. Farstorp/Hästvedas F15 har nu efter tre raka storsegrar landat och får ladda om batterierna samt ta ny tag inför nästa match mot Helsingborg.